Doğru kararı verirken dikkat edilmesi gereken birçok husus var, ancak bunlar gözünüzü korkutmasın. İşitme cihazı seçerken işitme kaybının tipi (sensörinöral, iletim, mikst tip vb.) ve derecesine (çok hafiften çok ileriye kadar) dikkat etmek gerekiyor. Kişinin yaşı, sosyal aktiviteleri ve iş hayatı, kulak yapısı ve tercih ve beklentisi de ihtiyaca en uygun işitme cihazını belirlemede etkili oluyor.
İşitme kaybı ile yaşamanın zorluğuna ek olarak, doğru işitme cihazını bulma süreci bu bilgiler eşliğinde bunaltıcı ve stresli olabilir. Ancak, bu süreçte Yarımada İşitme olarak bütün ilgimiz ve bilgimiz ile yanınızdayız ve ürünlerimizin gelişmiş tasarım ve teknolojisi ile hayattaki önemli anları kaçırmamanız için elimizden geleni yapıyoruz. Size en uygun işitme cihazını birlikte seçtikten sonraki süreçte de cihazın tanıtımı ve ayarlanmasında destek oluyoruz.
Birtakım zihin egzersizleri ile beynin işitme ile ilgili anlama fonksiyonlarını da destekleyerek, işitme kaybı ile güçsüzleşmiş olabilecek anlama becerileri geliştirilmesi hedeflenir. Görüldüğü gibi, bu süreç her aşamasında uzmanların bilgisi ve rehberliği eşliğinde geçirilmesi gereken bir süreçtir.
İşitme cihazı seçimi ve uygulaması için bir odyolog veya odyometrist gereklidir. Alanlarında uzman bu kişilerle çalışarak doğru bilgiye ulaşabilir ve kendi ihtiyacınıza yönelik bir ürün seçimi konusunda güvende hissedebilirsiniz.
Bu süreçte yanlış yönlendirmeler yanlış tercihler yaparak hayat kalitenizi düşürmeye yol açabilir. Bazen de estetik kaygılar ile güzel görünen bir ürün seçmek adına kendimize kötülük etmiş olabiliriz.
Odyometrist ve odyologlarımız, sizi ve ihtiyaçlarınızı dinleyerek en uygun ürünü bulmanızı sağladığı gibi, cihazınızı seçtikten sonra ise kullanımı ile ilgili bilgilendirerek belirli aralıklarla bakımını ve kontrollerini yaparak uzun süreler size destek olmaya devam ederler.
Sorularınız ve şikayetleriniz olursa, bu durumda da ekibimiz ve uzmanlarımız sorularınızı ilgiyle cevaplayacaklardır.
Whatsapp Destek